Novinky pre ročník 2019 na Kamennej chate

nts2019 partneri kamenna chataKamienka je tradičný partner Stíhačky a naše podujatie opäť podporí. Bude sa tu nachádzať kontrola ako každý rok, no pribudne viac občerstvenia. Zachovaná bude prednosť pretekárov, ak by si chceli kúpiť niečo špeciálne.

Kontrola sa bude nachádzať na terase, aby pretekári nemuseli chodiť dovnútra, čo by ich zdržiavalo. Ak však bude zlé počasie, kontrola sa presunie dnu.

Občerstvenie

Novinka V snahe obmedziť odpad nebudeme už na Kamienku vyvážať vodu v 2L PET fľašiach ako doposiaľ. Kamienkári nám vodu zabezpečia vo veľkých vratných bareloch, z ktorých sa bude voda čapovať kohútikom.

Novinka Na základe feedbacku z minulého ročníka bude na Kamienke k dispozícii vývar. Servírovať ho budeme pretekárom do keramických misiek, nevznikne tak žiaden plastový odpad z jednorazových misiek.

Tradične bude k dispozícii legendárny chatársky čaj.

Bezpečnosť

Veľmi dôležitá je táto kontrola aj z hľadiska bezpečnosti, pretože vzhľadom na priľahlé lanovky sa sem vedia záchranári ľahko dostať. Minulý ročník Stíhačky sa toto zázemie aj využilo, keď jedna z pretekárok spadla v oblasti Derešov.

Kamenná chata prešla zásadnou rekonštrukciou

V uplynulom roku prešla Kamienka asi najzásadnejšou prestavbou za posledných cca 20 rokov. Bola zvýšená kapacita jedálne, rozšírená terasa a interiér bol navrhnutý popredným architektonickým štúdiom. Napriek tejto premene je Kamienka naďalej sama sebou a to najmä vďaka personálu, ktorý vedú chatár Marcel a chatárka Anka.

Webová stránka chaty: www.kamennachata.sk