2015

Tento rok priebeh pretekov zdramatizovala rozsiahla búrková činnosť nad hrebeňom Nízkych Tatier a po prvý raz v histórii sme museli preteky prerušiť (na 3 hodiny 17 minút).

Výsledky a prehľad priebehu NTS 2015 nájdete TU.

MUŽI:

Najrýchlejšie hrebeň Nízkych Tatier prebehla česká dvojica Petr Žákovský – Stanislav Najvert Adidas OUTDOOR team). Trasu prešli za 16 hodín a 6 minút (vrátane času prerušenia pretekov). Len o 4 minúty neskôr dobehli minuloroční víťazi, Zbyněk Cypra – Tomáš Svoboda (Adidas BOOST team / polystoneu). Na treťom mieste sa umiestnili – Ivan Mudroň – Martin Markech (P’art of Heart / TATRUN) s odstupom 11 minút na víťazov. Ivan Mudroň sa umiestnil na niektorom z prvých troch miest už tretí rok po sebe.

P1450897 (Custom)

ZMIEŠANÉ DRUŽSTVÁ / ŽENY:

V kategórii zmiešaných družstiev/žien zvíťazila slovenská dvojica Silvia Petrjanošová – Linda Beniačová (Salomon-Nezávislosť). Silvia má za posledné tri roky na konte dvakrát prvé a raz druhé miesto. Celkový čas: 19 hodín a 12 minút. Na druhom mieste sa umiestnili Denisa Šulcová a Tomáš Kačmarčík (ŠportRysy – INOV8), celkový čas 20 hodín a 2minúty. Tretia bola dvojica Zuzana Alexanderčíková – Marek Prachar (Slimáci), hrebeň Nízkych Tatier prešli za 23 hodín a 25 minút.

P1450896 (Custom)