OZ Horské spoločenstvo – tradičný partner NTS

nts2018 fb partneri Horske spolocenstvoObčianske združenie Horské spoločenstvo je partia nadšencov z Horehronia, ktorí výrazne formujú tento región v oblasti turistiky a horských športov. Angažujú sa v zveľaďovaní turistických objektov a organizujú kultúrne a športové podujatia.

Vdýchli nový život Útulni Andrejcová, ktorá sa vďaka nim premenila na luxusné turistické útočisko, no so zachovaním osobitého charakteru útulne. Zaviedli občasnú prítomnosť hospodára, v ktorého prítomnosti je možné si kúpiť občerstvenie a v ponuke je aj na mieru vyrábané remeselné pivo Tetrov. Vďaka fotovoltaickým článkom si turisti môžu dobiť svoje navigácie či mobilné telefóny. Prevošetkým však túto útulňu udržujú v perfektnom stave.

Združenie zrekonštruovalo aj Domček Horskej Služby na Čertovici, ktorý sa premenil na turistickú ubytovňu v štýle horských chát. K dispozícii je taktiež pivo z remeselného pivovaru a jednoduché občerstvenie.

Občianske združenie organizuje v Brezne známy horský festival Ďumbierfest, či bežecké preteky Andrejcová vertical. V zime sa postaralo o upravenú trať pre bežecké lyžovanie v okolí Čertovice.

Viac o občianskom združení nájdete na webe http:/horeskespolocenstvo.sk

foto