Zmeny v NTS pre ročník 2017

Aktualizovali sme propozície a ďalšie informácie týkajúce sa ročníka 2017. Aby ste ich nemuseli hľadať na jednotlivých podstránkach, sumarizujeme ich v tomto článku.

Ide o modifikáciu trasy, zmeny v registračnom systéme, informácie o termíne prihlasovania a zavedenie potvrdenia o zdravotnom stave.

Zmena trasy

Najdôležitejšou zmenou je modifikácia trasy, ktorú si vyžiadala Správa NAPANT-u v novom povolení pre roky 2017 až 2021. Po novom sa pobeží úsek Šumiac – Kráľova hoľa nie po modrej turistickej značke, ale po účelovej komunikácii, ktorá vedie zo Šumiacu cez Predné sedlo na Kráľovu hoľu. V úseku po Predné sedlo ide o lesnú šotolinovú zvážnicu, nad pásmom lesa je to asfaltka. Správa NAPANTu odôvodnila túto zmenu zlým stavom modrého turistického chodníka a taktiež možným vyrušovaním novousadenej svištej kolónie.

Ďalšou modifikáciou je zbeh z hrebeňového červeno značeného turistického chodníka na útulňu Ďurková, kde sa nachádza kontrolné stanovište. Po novom sa pôjde dolu aj nazad na hrebeň po zelenej značke z rázc. nad sedlom Ďurkovej.

Aktualizovaný GPX súbor, parametre trasy a výškový profil nájdete na stránke Trasa NTS. Trasu na Turistickej mape si môžete pozrieť tu.

Prihlasovací systém pre rok 2017

Skupina 1 – priamo registrovať sa budú môcť pretekári, ktorí boli na NTS 2015 na bedni. Taktiež všetci pretekári, ktorí sa zúčastnili ročníka 2016, ktorý bol z dôvodu zlého počasia predčasne ukončený na Kráľovej holi.

Detaily prihlasovacieho systému nájdete tu.

Potvrdenie o zdravotnom stave

Nízkotatranská sthačka sa pripája k ďalším trom slovenským podujatiam, ktoré vyžadujú predloženie potvrdenia o zdravotnom stave (PZS). Ide o novinku na slovenskej ultra trailovej scéne, no v zahraničí ide o bežný postup.

V snahe uľahčiť to našim pretekárom bude pre tento účel použitý spoločný formulár, ktorý vytvorilo združenie Slovak Ultra Trail. Bude ho potrebné potvrdiť lekárom iba 1x za kalendárny rok a bude platný pre všetky podujatia, ktoré PZS požadujú. V čase písania tohto textu to sú ST140, MF100 a P100.

Ďalšie informácie o PZS ako aj samotný formulár nájdete na webe Slovak Ultra Trail presne tu.

O spôsobe doručenia PZS budeme informovať zaregistrovaných pretekárov pre ročník 2017 po tom, ako sa úspešne na NTS2017 zaregistrujú.

Termín začatia registrácia

Skupina 1 – od 21.3.2017 20:00 do 26.3.2017 23:59 – odkaz na registračný formulár dostane do emailu každý účastník, ktorého sa to týka. Formulár nebude verejne prístupný. Pokiaľ do začiatku registrácie neobdržíte tento email, ozvite sa nám na stihacka@hiking.sk z aktuálnej emailovej adresy.

Skupina 2 – od 28.3.2017 20:00

Skupina 3 – pokiaľ ostanú voľné miesta, bude vopred otvorenie prihlasovania v tejto skupine oznámené na webe, facebooku aj prostredníctvom stíhačkového infomailu, do ktorého sa dá prihlásiť tu.