Priebeh a výsledky NTS 2015

V dňoch 18.-19. júla sa uskutočnil už 6. ročník Nízkotatranskej stíhačky. Tento rok priebeh pretekov zdramatizovala rozsiahla búrková činnosť nad hrebeňom Nízkych Tatier a po prvý raz v histórii sme museli preteky prerušiť. 

Aj tento rok ostala v platnosti pozmenená trasa z minulého roka – z Telgártu družstvá bežali do Šumiacu až odtiaľ po modrej značke vystúpali na Kráľovu hoľu. V polovici pretekov došlo kvôli búrkam k zastaveniu pretekov na 3 hodiny 17 minút. Pretekári museli počkať na kontrolnom stanovišti Čertovica, resp. na chate M.R.Štefánika pod Ďumbierom. Z Čertovice napokon pokračovalo 21 dvojíc z 25 možných, 18 mužských a 3 zmiešané. Aj napriek sťaženým podmienkam v teréne sa pretekári hravo zmestili do limitu 26 hodín.

MUŽI:

Najrýchlejšie hrebeň Nízkych Tatier prebehla česká dvojica Petr Žákovský – Stanislav Najvert Adidas OUTDOOR team). Trasu prešli za 16 hodín a 6 minút (vrátane času prerušenia pretekov). Len o 4 minúty neskôr dobehli minuloroční víťazi, Zbyněk Cypra – Tomáš Svoboda (Adidas BOOST team / polystoneu). Na treťom mieste sa umiestnili – Ivan Mudroň – Martin Markech (P’art of Heart / TATRUN) s odstupom 11 minút na víťazov. Ivan Mudroň sa umiestnil na niektorom z prvých troch miest už tretí rok po sebe.

P1450897 (Custom)

ZMIEŠANÉ DRUŽSTVÁ / ŽENY:

V kategórii zmiešaných družstiev/žien zvíťazila slovenská dvojica Silvia Petrjanošová – Linda Beniačová (Salomon-Nezávislosť). Silvia má za posledné tri roky na konte dvakrát prvé a raz druhé miesto. Celkový čas: 19 hodín a 12 minút. Na druhom mieste sa umiestnili Denisa Šulcová a Tomáš Kačmarčík (ŠportRysy – INOV8), celkový čas 20 hodín a 2minúty. Tretia bola dvojica Zuzana Alexanderčíková – Marek Prachar (Slimáci), hrebeň Nízkych Tatier prešli za 23 hodín a 25 minút.

P1450896 (Custom)

Preteky dokončilo 17 tímov. Všetkým pretekárom patrí česť a uznanie za skvelé výkony. Podrobné informácie o priebehu NTS 2015 nájdete v reportáži na webe Hiking.sk.

NTS 2015: Kompetné výsledky

V nedeľu ráno pred cieľom – kolibou DAMI’sport na Donovaloch prebehlo slávnostné vyhlásenie víťazov a odovzdanie cien.

Sponzori cien:
Dotsport
Devold
Optimal
Kontur
www.lacnyskialp.sk
www.dohor.sk

Organizátori Nízkotatranskej stíhačky ďakujú:

Spolupracovníkom na kontrolách:
Ivan Kadlečík, Pavol Olejník, Hana Trochanová, Radko Boškovič, Andrea Morongová, Matúš Morong, Juraj Mucha, Tomáš Trstenský, Jozef Václavík, Róbert Hennel, Andrea Námerová, Roman Kurdel, Katarína Janechová, Dalibor Greguš, Dušan Krajčovič, Róbert Pástor, Jozef Magát, Vlado Popluhár, Jozef Torok, Felix Virsík s manželkou, Robo Verseghy, Marek Villár, Marek Jančúch, Paulína Beťková, Martin Brejcha, Lucia Ciesariková, Monika Černáková, Martin Drozd, Ľubica Fenclová, Katarína Garajová, Branislav Gereg, Jana Harachová, Kateřina Hroníková, Katarína Kolesíková, Peter Kontúr, Stanislav Lauko, Kristína Marošová, Mário Martinec, Jana Mózešová, Ondrej Pakši, Marcela Radulyová, Nadežda Regendová, Ján Siman, Katarína Staffenová, Peter Škabla, Lucia Škablová, Vojtech Špišák, Martin Šrámek, Martin Urbaník, Peter Verček, Andrej Žitňan

Sponzorom:
Dotsport
Devold
Optimal
Kontur
www.lacnyskialp.sk
www.dohor.sk
Buff
DAMI’sport Donovaly

Partnerom a ďalším inštitúciám a organizáciám, ktorí nám vyšli v ústrety:
MT Agency
Kamenná chata pod Chopkom
Útulňa Ďurková pod Chabencom
Chata M.R.Štefánika
Útulňa Andrejcová
Motorest Čertovica
Chata Trangoška
Penzión u Marsa Donovaly
Správa NAPANT-u
ZŠ Telgárt
OZ Lesy SR Beňuš
OZ Lesy SR Liptovský Hrádok