NTS 2018 v novom formáte + termín prihlasovania

Deviaty ročník Stíhačky sa bude konať 14. a 15. 7. 2018 a prináša radikálnu zmenu – od teraz pôjde o preteky jednotlivcov. V platnosti ostáva eliminácia na Čertovici, no rušíme potvrdenie o zdravotnom stave. Začiatok registrácie bude 16. januára 2018 o 20:00.

NTS pre jednotlivcov

Od roku 2009 bola Nízkotatranská stíhačka podujatím pre dvojice. Najprv išlo o podujatie turistického charakteru, ktorý sa postupne (vôľou účastníkov) pretransformoval na jeden z prvých ultratrailov na Slovensku. Dlho sme sa držali tohto konceptu, ktorý je však na ultratrailovej scéne ojedinelý a mnohých bežcov od Stíhačky odrádzal. Preto sme sa rozhodli neplávať proti prúdu a deviata Stíhačka bude zároveň prvou pre jednotlivocov.

Vzhľadom na obmedzenia v NP Nízke Tatry však ostáva v platnosti eliminácia na Čertovici, ktorá už veľa rokov formuje charakter pretekov.

Potvrdenie o zdravotnom stave zrušené

Rušíme nutnosť predkladať potvrdenie o zdravotnom stave (podpísané lekárom). Ide o kolektívne rozhodnutie združenia Slovak Ultra Trail, ktoré rešpektujeme. Našim účastníkom absolvovanie preventívnej prehliadky však naďalej odporúčame.

Termín

14. – 15. júl 2018 (sobota – nedeľa)
+ povinná prezentácia účastníkov v piatok 13. júla 2018

Registrácia

Registračný formulár bude na webe Stíhačky zverejnený 16. januára 2017 o 20:00.

Počet účastníkov

150 štartujúcich z Telgártu
100 postupujúcich z Čertovice (eliminácia)

Trasa

Telgárt – Šumiac – Kráľova hoľa – Priehyba – sedlo za Leninovu – Čertovica – Chata M.R.Štefánika – Kamenná chata pod Chopkom – Chata Ďurková pod Chabencom – Hiadeľské sedlo – Donovaly

Štartovné

55 eur / účastnik
19 eur garancia vrátenia štartovného

Doležité odkazy