Nízkotatranská stíhačka 2012

NTS large logo JPGV dňoch 14.-15. júla 2012 sa konal 3. ročník Nízkotatranskej stíhačky, ktorý priniesol rekordy, ale aj premenlivé počasie. Aj napriek nepriaznivej prognóze sa na štart do Telgártu dostavilo 44 tímov, ktorým srdečne ďakujeme za účasť, ich výborné výkony a už tradične dobrú atmosféru počas pretekov. O podrobnom priebehu NTS 2012 si môžete prečítať v reportáži na webe Hiking.sk v online spravodajstve, ktoré bolo opäť “v priamom prenose” z trate NTS uverejňované ako na webe Hikingu, tak aj na Facebooku na základe priebežných správ z pretekov.

001ad

Počasie tentokrát výraznejšie ako po minulé roky zasiahlo do priebehu pretekov. Počas dňa boli podmienky aj napriek neustále sa meniacim predpovediam dobré, očakávaný studený front zo západu sa nám však nevyhol a zastihol väčšinu družstiev v druhej polovici trate. Ochladenie a silný (aj mrznúci) dážď a nárazový vietor prispeli k tomu, že do cieľa tentokrát dorazilo menej družstiev, ako minulý rok – 16. Tým väčšie uznanie im patrí, že aj v náročných nočných podmienkach dokázali zabojovať a dokončiť pretek.

008 (Custom)

Mužskú kategóriu už po tretí krát za sebou ovládli Jozef Homola a Štefan Daňo. Tento rok sa im podarilo dosiahnuť výkon 14 hodín 41 minút,  čím opäť stanovili nový rekord trate NTS a vylepšili svoj vlastný minuloročný rekord o 1 hodinu a 11 minút! 2. miesto obsadili (už druhý rok po sebe) Matej Fabšík spolu s Matúšom Vnenčákom s časom 15 hod 15 min, ktorým taktiež veľmi výrazne prekonali minuloročný najrýchlejší čas. Tretiu priečku si vybojoval český Adidas Terrex Team v zložení Zbyněk Cypra – Rostislav Filipec, ktorí trasu absolvovali za 15 hod 56 min, čím za minuloročným najlepším časom zaostali iba o 4 minútky.

091aa

V kategórii zmiešaných dvojíc štartovalo v tomto  ročníku desať družstiev. Suverénne víťazstvo si vybojoval tím Michaela Polakovičová a Ján Nyeki. Aj tu došlo k prelomeniu rekordného času – víťazi skresali doterajší najlepší čas v kategórii o neuveriteľné 3 hodiny a 50 minút a stanovili tak nový rekord v kategórii 18 hodín 18 minút ! Na druhej priečke sa umiestnilo družstvo Barbora Sadloňová – Ľubo Okruhlica s časom 19 hod 36 min, tretie miesto obsadili Laura Vnenčáková a Dušan Hudák s časom 19 hod 54 min. Minuloročný rekordný čas prekonali aj Viola Drenková a Milan Cígler, ktorí tak uzavreli okruh zmiešaných družstiev v cieli. Nás veľmi teší, že sa kvalita a výkony na NTS každoročne veľmi výrazne posúvajú smerom nahor, tešíme sa na ďalšie ročníky.

pio_26553

Ešte raz gratulujeme víťazom a družstvám na “bedni”, ale aj všetkým, ktorí prešli celú trať NTS. Dvojiciam, ktorým to tento rok nevyšlo až do cieľa, ďakujeme za ich snahu a výkony a želáme im veľa úspechov v budúcich ročníkoch NTS.

Fotky z NTS 2012 už v hojnom množstve kolujú na Facebooku. Na túto stránku umiestnime galériu s výberom fotiek z aktuálneho ročníka v najbližších dňoch po skompletizovaní spoločnej galérie.

Tešíme sa na stretnutie s vami na štarte NTS 2013 !

Všetkých zdraví Rado.

POĎAKOVANIE:

Spolupracovníkom na kontrolných stanovištiach:
Hana Trochanová, Andrea Halienová, Matúš Morong, Ján Gajdošík, Katarína Hrabovská, Juraj Mucha, Martin Drahomirecký, Pavol Olejník, Róbert Hennel, Ivan Kováč, Andrea Námerová, Eva Šinková, Dušan Kepko, Michal Klas, Jozef Richnavský, Milan Paal, Peter Tomašovič, Katarína Janechová, Dalibor Greguš, Roman Kurdel a Martin Klas.

Hanke a Soni osobitne ďakujem za prevádzkovanie komunikačného centra na Donovaloch a za celodenné a nočné posúvanie informácii na web.

Ľubovi a Soni patrí veľká vďaka za celoročnú prácu pri prípravách NTS.

Sponzorom:
www.sport-outdoor.sk
Buff
DAMI’sport Donovaly

Partnerom a ďalším inštitúciám a organizáciám, ktorí nám vyšli v ústrety:
Kamenná chata pod Chopkom
Útulňa Ďurková pod Chabencom
Penzión STIV Čertovica
Správa NAPANT-u
ZŠ Telgárt
OZ Lesy SR Beňuš